Kiwa plaspoelpolder

Rijswijk

COJO Vastgoed
2017
12702 m2
Imago transitie + tijdelijke herontwikkeling 
Transformatie

 

Imago transitie door middel van architectuur

In Januari 2017 kregen wij de vraag om een plan te maken voor de Visseringlaan 26. In dit plan zou het Hoofdkantoor van certificeringsbureau KIWA ,welke gevestigd is niet veel verderop in de Plaspoelpoder te Rijswijk, verhuizen naar het pand aan de Visseringlaan 26. Bij deze verhuizing zou pand aan de Visseringlaan dusdanig worden getransformeerd dat het Imago van Kiwa een boost zou krijgen. Op dit moment zit Kiwa in een gedateerd gebouw en toont daarmee naar de buitenwereld niet het innovatieve transparante karakter waar zij voor staan. Aan ons dus de taak om een impressie te geven wat de transformatie van de Visseringlaan kan betekenen voor de imago transitie van  Kiwa, waarbij transparantie en innovatie voorop staat.

Kiwa geeft adviezen op het gebied van duurzaamheid, efficiëntie en materiaalgebruik. Wij denken dat de gevel door simpele ingrepen verduurzaamd kan worden omdat deze vrijwel geheel uit niet dragende elementen bestaan die relatief gemakkelijk te verwijderen zijn. Door zich te vestigen op een toplocatie met een moderne innovatieve gevel neemt de bekendheid van Kiwa toe en kan Kiwa uitstralen waar ze echt voor staan 

Op de plek waar Kiwa op dit moment zit kunnen in de plaats van het gedateerde gebouw nieuwe gebouwen herrijzen welke meer gericht zijn op wonen, wat overeenkomt met de visie van de gemeente Rijswijk. Het succes hiervan is al aangetoond door de snelle verkoop van de naastgelegen appartementen in de treubstraat.