Visseringlaan 26

Rijswijk

COJO Vastgoed
2018
12702 m2
Concept
Transformatie
Tijdelijk wonen en werken

 

Industrieel wonen in het oude shell gebouw

Visseringlaan 26 is een kantoorpand dat voorheen gebruikt werd door Shell. Om leegstand te voorkomen wordt er gezocht naar een mogelijke inpassing van een nieuwe functie (of meerdere functies) in dit gigantische kantoorpand. In opdracht van COJO vastgoed hebben we gekeken welke impact het zou hebben als hier grote (tijdelijke) woningen zouden worden geïmplementeerd met zo min mogelijk bouwkundige ingrepen.  Bij dit ontwerp staat een sanitaire unit gecombineerd met een kleine keuken centraal. De ruimte er omheen is vrij indeelbaar waardoor verschillende zones gecreerd kunnen worden voor bijvoorbeeld slapen, studeren, eten en ontspannen. Samen met stichting perspectief hebben we een aantal meubels in de ruimte geplaatst als mock-up om een gevoel te krijgen van de schaal en mogelijke sfeer.

Industieel flexibel werken

naast de mogelijkheid om te wonen in het oude kantoorpand hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden om hier kantoorruimte terug te brengen in flexibele vorm. Waarbij vooral kleine ondernemingen en start-ups worden aangetrokken waardoor een creatieve kruisbestuiving zal ontstaan. Voor een dergelijke ingreep kunnen de bestaande toiletgroepen en trappenhuizen gebruikt worden en zullen er alleen zogenoemde kantoorunits los in de ruimte worden geplaatst.  Buiten deze units zal ruimte zijn voor informele en formele ontmoetingen en zal het ruwe karakter van het gebouw voelbaar zijn.

Deze kantoorunits kunnen gedemonteerd worden en opnieuw gebruikt worden in een volgend project. op deze manier kan met een relatief kleine ingreep toch nieuw leven worden geblazen in dit jammerlijk leegstaande pand