Meyenhage

Rotterdam
2018

In ontwikkeling
275 m2
Woning transformatie

 

 

Architectuur, Rotterdam, duurzame verbouwing, jaren ’60 woning.

Bij de transformatie van deze jaren ´60 woning werd vanuit de opdrachtgever gewenst om de huidige woning te transformeren naar een eigentijds en modern ogend gebouw. De woning is gesitueerd in een naoorlogse wijk in het zuiden van Rotterdam omringt door rijtjeshuizen, galerij- en portiekflats. Typerende kenmerken, van de bouwstijl in deze wijk, zijn het gebruik van baksteen, paneelvulling en horizontaliteit in de vorm van boeiboorden en betonbanden. De woning is gesitueerd op een speciale locatie in de wijk, op de hoek van het bouwblok, en is als laatste gebouw in de wijk gerealiseerd. Het ontwerp gaat een verbinding aan te gaan met de wijk door het gehele gebouw in te klemmen tussen 2 bakstenen schijven. Het bestaande gebouw wordt vanuit de buitenkant ingepakt met isolatiemateriaal en afgewerkt met licht ogend stucwerk. Hierdoor krijgt het gebouw de gewenste moderne uitstraling.