Voor een orkaanbestendig Sint-Maarten

Door onze gezamenlijke interesse in culturen zijn we op zeer diverse plekken geweest waaronder veel ontwikkelingslanden. Hoewel we de vele problemen en slechte leefomstandigheden in deze landen van dichtbij hebben meegemaakt hebben we ook ervaren hoe vriendelijk, hoopvol en betrokken de bevolking is. Tijdens onze studie hebben we deelgenomen aan verschillende studio’s die de uiteenlopende problematiek in deze ontwikkelingslanden aankaarten en oplossingen proberen te vinden door slimme en duurzame ontwerpoplossingen
te bedenken. Door onze academische achtergrond hebben wij veel kennis van nieuwe ontwikkelingen en connecties binnen de sector van ontwikkelingshulp en resilient cities.

Wij geloven dat het ontwerp niet alleen gaat om een bouwkundige oplossing maar om de algehele implementatie in de unieke omgeving en maatschappij, waarbij aandacht besteed wordt aan economische, politieke en duurzame bestendigheid. De betrokkenheid van de lokale bevolking is cruciaal om tot een ontwerp te komen dat omarmd wordt en als voorbeeld dient voor nieuwe ontwikkelingen.