De opstap

Amsterdam

2021

Ontwerp- en Ontwikkel competitie

De Opstap is een cadeau voor de stad die steeds intensiever gebruikt wordt. Dat gebruik vraagt om plekken waar je je thuis voelt en waar je verrast wordt door ontmoetingen die je verder brengen. De vier verschillende wijken die grenzen aan de Opstap komen hier samen, omdat ze er werken, sporten of gewoon even willen ontspannen. 

Gezond bewegen staat centraal in ons ontwerp, met de fiets als voorbeeld. Bewegen voor iedereen, van starter tot scale-up, van driewieler tot speedpedelec. De open gevels aan alle kanten langs de begane grond en het doorlopende stadstapijt maakt het voor bezoekers logisch om binnen en buiten te gebruiken. 

De Opstap is een gastvrije plek om samen te maken, werken en te bewegen. Een laagdrempelige, inclusieve en gezonde vrijplaats voor ontmoeting en interactie. Door middel van beweging geven we betekenis aan deze plek en zetten we in op de gezonde en sociale stad. Beweging verbindt mensen en reflecteert de dynamiek van deze plek. Zo geeft De Opstap alle gebruikers energie. 

i.s.m. Local, OTO landscape, Breed-id, Toko-fuze