Seduction pavilion

Bologna

2018

Internationale ontwerpwedstrijd

Voor het Fondazione Fashion Reserach Italy (FFRI), hebben we een paviljoen ontworpen waarin de schoonheid en verleiding van de vrouw centraal staat. Dit paviljoen is een eerbetoon aan alle anonieme vrouwelijke sterren die geen wereldwijde faam hebben behaald. De bezoeker wordt meegenomen in de wereld van deze ‘pin-up girls’ waarbij zij zelf ook even in de spotlight mogen staan. 

Het paviljoen is een spel van verhullen en onthullen, verleiden en verleid worden, een taal van elegantie, kwetsbaarheid, mysterie, aanbidding en bewondering en daarmee een ode aan de schoonheid van de vrouw. 

De buitenzijde is bedekt met een sluier als een jurk die drapeert over het been van de vrouw. Het cirkelvormige paviljoen creëert een oneindige rode loper waarbij aan beide zijdes als een hall of fame de afbeeldingen van de vrouwen zichtbaar zijn. Tussen de portretten door valt je oog op de spiegels in het midden van het paviljoen. Deze spiegelruimte is te betreden op de plek waar een portret ontbreekt. Je stapt in de wereld van de filmsterren waarbij de focus op jezelf komt te liggen. In het midden van deze ruimte zie je jezelf overal terug in de gouden spiegels, afgewisseld met de verleidelijke ogen van de pin-up girls. In deze ruimte sta je in het letterlijke middelpunt van de belangstelling. Omringt door spiegels word je niet alleen bewonderd door andere bezoekers maar vooral ook door jezelf.